• Multiperkussionisten Matchume Zango underviser på skoler i hele Danmark. Foto: Astrid Dalum
  • Matchume Zango og John Issa Band underviser unge i hele Danmark. Foto: Astrid Dalum
  • Dadivo José fra Mozambique underviste unge i Danmark i konfliktløsende teaterlege. Foto: Astrid Dalum
  • Dadivo José underviser unge i hele Danmark i konfliktløsende teaterlege. Foto: Astrid Dalum
  • Teatergruppen Maham Companhia das Artes underviser på skoler i hele Danmark. Foto: Astrid Dalum
  • Teatertruppen Mahamba Companhia das Artes underviser på skoler i hele Danmark Foto: Astrid Dalum
  • Mozambiquiske musikere underviser på Sct. Norberts Skole, Vejle. Foto: Astrid Dalum

Om Images Ung

Images Ung skabte fra 2010 til 2016 globalt udsyn i undervisningen på danske folke-, gymnasie- og efterskoler og gav unge i Danmark indsigt i kunstnernes rolle og rettigheder i udviklingslandene.

Bæredygtighed, revolution, utopi, konflikter, global ulighed og migration. Under forskellige temaer har Images Ung siden 2010 arbejdet for at nuancere danske unges viden om udviklingslandene.

Hvert efterår gav Images Ung unge i Danmark en enestående mulighed for at samarbejde med professionelle kunstnere fra lande i Mellemøsten, Afrika, Asien og Latinamerika under spændende skoleworkshops.

Undervisningsmaterialer
Images Ungs digitale undervisningsmaterialer er målrettet undervisningen i billedkunst, dansk, engelsk og samfundsfag på 8. -10. klassetrin.

Materialerne tager afsæt i unge kunstneres historier og værker og beskæftiger sig med aktuelle globale tendenser, forandringer og udfordringer i udviklingslandene som klimaforurening, revolution, fattigdom, indskrænket ytringsfrihed og fremtidsdrømme.

Gennem artikler, fotos, digte og musikvideoer går de tæt på kunstnere, der med kunst, poesi, teater og musik belyser globale udfordringer og sætter fokus på kunstens rolle i samfundet.

Undervisningsmaterialerne er udarbejdet i overensstemmelse med folkeskolereformens krav om læringsmålstyret undervisning og i samarbejde med fagkonsulenter fra Center for Undervisningsmidler (CFU).