• Bomba Estereo fra Colombia spillede tropisk electro på Images Festival 2013.
  • Den prisvindede forfatter og poetryslammer Warsan Shire udgav novelle under Images Festival 2013.
  • " 'Fast and the furious' med trillebør " kaldes filmen '7 cajas' fra Paraguay, som blev vist under Images.
  • Awesome Tapes from Africa spillede sjældne kassettebåndshits på Images Festival 2013.
  • Aalborgs borgmesterkandidat, Tina French Nielsen (V) forvandles til Bollywoodstjerne. Foto: Greta Tu
  • Det musikarkæologiske DJ-kollektiv Den Sorte Skole lukkede Images festival 2013 på Dr. Louises Bro

Om Images

Inspiration, brobygning og fusion er nøgleordene for en af Danmarks mest mangfoldige kulturbegivenheder. Siden 1991 har Images Festival inviteret de nyeste toner og kulturelle tendenser fra nogle af verdens mest økonomisk udfordrede lande til Danmark. Næste Images finder sted i 2016 og har fokus på visuel kunst.

CKU arrangerer hvert 3. år en festival med fokus på samtidskunst fra nogle af verdens fattigste lande. Næste Images finder sted i 2016 og har fokus på visuel kunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten.

Hele verden i Danmark
Siden 1991 har Images med ni forskellige festivaler præsenteret danskerne for de seneste kulturelle udtryksformer og samtidskunst fra udviklingslandene. Kunstnere fra en lang række lande i Mellemøsten, Asien, Afrika og Latinamerika har indtaget byrum, spillesteder, koncertsale, biografer og teatre over hele landet.

Med graffiti, musik, kalligrafier, fotokunst, performance, dans, sang, film og stand up har de inspireret, provokeret og nuanceret vores verdensbilleder. På forskellige sprog og med hver deres kunstneriske talent har de mindet os om, at verden er i forandring og større, end de fleste kan forestille sig.

Værkerne lever videre
Individuelt og i samarbejde med førende  kunstnere og kulturinstitutioner i Danmark har udenlandske kunstnere gennem årene skabt alt fra gigantiske vægmalerier og provokerende skulpturer over litterære antologier og revolutionerende raptekster.

I 2016 sættes der fokus på at bygge bro, inspirere og skabe længerevarende partnerskaber mellem danske kulturinstitutioner og kunstnere, kuratorer og organisationer i udlandet.