Kunstner Alaa Awad har besat Kairos bymure med akrylmaling. I Holbæk skabte han værket 'Battle Mural'. Foto: Osama BoshraKunstner Alaa Awad har besat Kairos bymure med akrylmaling. I Holbæk skabte han værket 'Battle Mural'. Foto: Osama Boshra

Hvad støtter CKU’s Kunstpulje?

Du kan få støtte til besøg af kunstnere fra Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika og få dækket omkostninger ved fragt af kunstværker gennem CKU's Kunstpulje.

Hvad støtter Kunstpuljen?
Kunstpuljens midler går til at dække gæstebesøg af forfattere, filmskabere, kunstnere og musikere, som præsenterer deres værker for en bredere offentlighed i Danmark. Desuden støtter Kunstpuljen projekter, som styrker kunstfaglige samarbejder, netværk og internationalisering af dansk kulturliv.

Kunstpuljen dækker primært rejse, ophold og honorar til de udenlandske gæstekunstnere samt nødvendige fragtomkostninger. Herudover kan der søges om støtte til bl.a. markedsføring af eventet.

En forudsætning for at få støtte er, at gæstekunstnerne kommer fra et land med BNI, der ligger inden for Danidas grænser for støtteberettigelse – se liste nedenfor.

Tilskud til studierejser gives kun i forbindelse med research med henblik på planlægning af aktiviteter i Danmark.

Alle projekter bliver vurderet i forhold til Kunstpuljens kriterier og CKU’s overordnede værdier, målsætninger og strategier.

Hvad støtter Kunstpuljen ikke?
Nedenstående aktiviteter støttes IKKE af CKU’s Kunstpulje:

 • Samarbejder med lande med et BNI, der ligger højere end Danidas grænser – se nedenfor.
 • Turneer og forestillinger i udlandet
 • Lønudgifter/honorarer til danske aktører
 • Studieophold
 • Allerede afholdte udgifter
 • Drift af foreninger og organisationer
 • Arbejdslegater og forskning
 • Indsamlingsaktiviteter
 • Indkøb af udstyr
 • Projekter vedrørende dansk kultur eller lokale kulturmøde-projekter i Danmark uden direkte kobling til støtteberettigede lande
 • Projekter, hvis hovedsigte er egentlig bistand eller bredere oplysning.

Hvem kan søge?
Organisationer, foreninger, institutioner og enkeltpersoner med fast adresse i Danmark Projekterne skal være forankret i et samarbejde mellem navngivne partnere fra Danmark og øvrige deltagerlande.

Hvad lægger CKU vægt på i vurderingen?
Kunstpuljen prioriterer projekter, hvor kunstnerisk og formidlingsmæssig kvalitet og fornyelse i form af kreativ nyskabelse og samtidskunst går hånd i hånd med en relevans for et dansk publikum og for dansk kulturliv.

Det er vigtigt, at mange får glæde af projekterne, og at de er tilgængelige for et blandet publikum i flere dele af landet. Desuden lægger vi vægt på, at projekterne præsenterer kunst fra oversete geografiske områder.

Kunstpuljestøttede projekter skal være forankrede i samarbejder med kunstnere fra støtteberettigede lande med hovedfokus på deres kunstneriske bidrag. Samtidig lægger vi vægt på, at samarbejdet har potentiale til at skabe fremtidige projekter og indgå i internationale netværk.

Hvem vurderer ansøgningerne?
Alle ansøgninger til CKU’s Kunstpulje vurderes af CKU’s Projektkomité for at sikre opfyldelse af puljens kriterier, overensstemmelse med vores strategiske prioriteringer og synergi med CKU’s øvrige arbejde. Ud fra armslængdeprincippet vurderer kunstfaglige eksperter alle projekter over 50.000 kr.

Hvor meget kan der søges?
CKU støtter kulturudvekslingen mellem verdens fattigste lande og Danmark med midler fra Finanslovens § 6.35.01.14. Kunstpuljen har i 2014 3,2 mio. kr. til uddeling og støtter typisk med mindre beløb. Der er et loft for bevillinger på 150.000 kr.

Hvordan søger jeg støtte?
CKU’s Kunstpulje modtager udelukkende ansøgninger via det elektroniske ansøgningsskema, som du finder i boksen i højre side.

 

Hvilke lande støtter CKU?

Afghanistan Haiti Pakistan
Bangladesh Honduras Palæstina
Benin Indien Papua New Guinea
Bhutan Indonesien Paraguay
Bolivia Irak Rwanda
Burkina Faso Kenya Sao Tome & Principe
Burundi Kirgisistan Senegal
Cambodia Kiribati Sierra Leone
Cameroon Korea – Nord Solomonøerne
Centralafrikanske Republik Laos Somalia
Chad Lesotho Sri Lanka
Comorerne Liberia Sudan
Congo, Dem. Rep. Madagascar Sydsudan
Congo, Rep. Malawi Syrien
Djibouti Mali Swaziland
Egypten Marokko Tajikistan
Elfenbenskysten Mauretanien Tanzania
Eritrea Mikronesien Togo
Etiopien Moldova Uganda
Filippinerne Mongoliet Uzbekistan
Gambia Mozambique Vanuatu
Georgien Myanmar Vietnam
Ghana Nepal Yemen
Guatemale Nicaragua Zambia
Guinea Niger Zimbabwe
Guinea-Bissau Nigeria