Kunstnerbesøg og kulturmøder i klasseværelset

Lad kunstnere fra Indonesien, Pakistan, Syrien, Ghana eller Zimbabwe overtage undervisningen for en dag.

Med lige dele alvor og humor bryder indonesiske ind i folks hverdag for at pege på andre virkeligheder. I Pakistan undersøger performancekunstnere identitet, køn og seksualitet og udfordrer magtens og normers grænser for deres udfoldelse.Fra deres eksil i Europa bearbejder syriske rappere og kunstnere krig, tab og flugt og kritiserer Assad-regimet og Islamisk Stat. Og med beats, rim og vers rejser poetry slammere på tværs af Afrika spørgsmål om identitet.

For syvende år i træk afholder Images Ung workshops med fokus på kunst og kultur, kreativt samarbejde og ny viden om andre virkeligheder. I år kan de kunstfaglige workshops kombineres med besøg på kulturinstitutioner i hele landet under det landsdækkende kunstprogram Images 2016, der præsenterer op mod 100 kunstnere fra Afrika, Asien og Mellemøsten.

Målet med workshopprogrammet er, at unge i Danmark udvikler et nuanceret kendskab til og interesse for kunst og kultur i Afrika, Asien og Mellemøsten gennem møder og kreativt samarbejde med kunstnere, der sætter fokus på globale forhold og problemstillinger.

Globalt udsyn med kunst som vindue
På de kunstfaglige workshops giver internationale kunstnere eleverne aktuelle indblik i deres livsvilkår og virke som unge samfundsengagerede kunstnere. De guider eleverne gennem en lærerig, udfordrende og kreativ proces, hvor de i tæt samarbejde med kunstnerne prøver kræfter med forskellige kunstarter.

Alle workshops kan forankres i faglige og kreative forløb med gratis undervisningsmaterialer, som er tilgængelige på CKU’s hjemmeside. Her kan skoler udforske temaer som for eksempel flugt og eksil, digital overvågning og sociale medier, seksualitet og identitet. Kombiner med kunstudstillinger i hele Danmark

Målrettet 8.-10. klasse
Årets workshops henvender sig primært til 8.-10.-klasser på folke- og privatskoler. De indeholder oplæg, hvor kunstnerne fortæller deres personlige historier og beskriver kunstens rolle i deres hjemlande, og et samarbejde mellem elever og kunstnere om en kunstnerisk opgave. Der er desuden mulighed for at designe workshoppen, så den munder ud i en udstilling, performance eller koncert, hvor eleverne kan vise inviterede gæster, hvad de har lært. Alle workshops foregår på engelsk og varer fem timer.

Kombiner med kunstudstillinger i hele Danmark
Som noget særligt kan alle workshops i år sættes sammen med aktiviteter, der finder sted under Images 2016. CKU lægger op til længerevarende undervisningsforløb, der kombinerer workhops og undervisningsmaterialer med rundvisninger, undervisningstilbud og talks på de 21 danske kulturinstitutioner, der i løbet af 2016 præsenterer udstillinger med kunstnere fra Mellemøsten, Afrika og Asien. Under de enkelte workshopbeskrivelser er der forslag til udstillinger eller events, der perspektiverer workshoppen.

11.000 unge har allerede deltaget
Images Ung har afviklet workshops siden 2010. Mere end 11.000 unge har spillet musik, skrevet digte, skabt installationer eller skudt lommefilm i samarbejde med over 100 kunstnere fra Asien, Mellemøsten og Afrika. Images Ung afholder ca. 40-60 workshops på uddannelses- og ungdomsinstitutioner hvert efter- år i 10-14 kommuner.